ویدئو/ بچه مهمونی به ستاره پسیانی: تو حرف نزن!

آتیلا پسیانی و دخترش ستاره پسیانی مهمان برنامه مهمونی بودند.
به گزارش وقت صبح، در بخشی از این برنامه بچه از اتیلا پسیانی خواست که اجازه دهد او دخترش شود!
بچه مهمونی و فرصتهای ایجاد شده توسط او
پریشاد احمدی – پژوهشگر جامعهشناسی – در ادامه یادداشت خود در روزنامه «پیام ما» نوشت: در این میان اما یکی از کاراکترهای عروسکی بیش از دیگران جلب توجه کرده و آن کاراکتر معروف به «بچه» یا «بادام» است.
البته اولین بار نیست که کودکان کار دستمایه ساخت فیلم یا سریالی در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی میشوند اما میتوان گفت که برای اولین بار است که یک کودک کار به دور از جوزدگیها و دستورهای فرمایشی به نمایش درآمده است.
در «مهمونی» دیگر خبری از قهرمانسازی از این کودکان یا مافیایی و مجرم نشان دادن آنان نیست. معتقدم همین واقعگرایی و نشاندادن تصویری صحیح از آسیبهای اجتماعی راهگشاست و البته هنر بزرگی است که یک عروسک بیجان را تبدیل به چنین شخصیتی کرد.
این روزها شاید بتوان بیش از هر زمان دیگری در سالهای اخیر، تقابل دو نگاه در مواجهه با کودکان کار و پدیده کار کودک را در جامعه مشاهده کرد؛ نگاهی که به دنبال عادیسازی کار کودک و رسمیتبخشی به آن با کلیدواژههایی چون بزرگمردان کوچک، کارآفرینی و … است و نگاه دیگری که بر ضرورت مقابله با این پدیده و رفع کامل اشکال کار کودک تاکید دارد.
رفتارهای منطقی و هیجانی
نگاه اول متاسفانه در برخی از مسئولان و مدیران شهری و کشوری وجود دارد. دیدگاهی که تجربه سالهای قبل نشان میدهد، احتمالا به اجرای طرحهای ضربتی و جمعآوری و … منجر میشود و عایدی دیگری ندارد.
نگاه دوم اما به انجام رفتارهای منطقی و بهدور از هیجان، آگاهیبخشی و فرهنگسازی و ریشهکنی کامل پدیده کار کودک تمرکز دارد. دیدگاهی که در روزهای اخیر مجموعه طنز «مهمونی» که از شبکه نمایش خانگی پخش میشود آن را نمایندگی میکند.
«بچه» در واقع برخلاف رویههایی که هم در دیگر تولیدات بصری و هم در اظهارنظرهای عمده مسئولان و مدیران به چشم میخورد، یکی از مردم است و گرچه یک کودک کار است اما شکافی بین او و دیگرانی که دست کم در این برنامه حضور دارند وجود ندارد.
به عبارت دیگر بچه هم از همان امکانات و فرصتهایی بهره میبرد که دیگران از آن بهرهمندند.
این مجموعه به جای نشاندادن شخصیت متفاوت و متمایز کودکان کار از سایر شهروندان با ارائه تصویری ملموس و باورپذیر، موجب ایجاد همدلی بین سایر شهروندان و این گروه شده و فهم بخشی از شرایط کودکان کار را برای جامعه تسهیل کرده است.
اگرچه این تصویر کامل و بینقص نیست اما نباید فراموش کرد که طی سالهای اخیر حضور کودکان در سطح شهر برای کارکردن آنقدر تکرارشونده بوده که تبدیل به تصویری عادی شده و دیگر برای شهروندان سوالبرانگیز نیست که چرا این کودکان به جای حضور در مدرسه و تحصیل در خیابان حضور دارند؟