صفر تا صد مهاجرت تحصیلی، از کجا شروع کنیم؟ به کجا میرسیم؟

اولین مرحله این است که شما یک زمانبندی دقیق و یک برنامه ریزی دقیق داشته باشید.
ما در این مقاله قصد داریم در مورد مهاجرت تحصیلی (https://dornamigration.com/fa/educational-immigration/ صحبت کنیم و اگر شما تصمیم دارید که به صورت تحصیلی مهاجرت کنید باید چه مدارکی همراه داشته باشید و چه کارایی رو انجام بدهید. تا آخر این مقاله حتما همراه ما باشید چون قراره نکات خیلی کاربردی رو بهتون بگیم .
اولین مرحله: برنامه ریزی و زمان بندی دقیق
اولین مرحله این است که شما یک زمانبندی دقیق و یک برنامه ریزی دقیق داشته باشید که برای چه ترمی و چه زمانی میخواهید وارد خاک کشور مدنظرتون بشید. داشتن یک تایم هدف بهتون هدف و انگیزه میدهد .
دومین مرحله: در نظر گرفتن چند کشور برای مهاجرت
دومین مرحله این است که برای خودتون لیستی از کشورهایی که می خواهید بهش مهاجرت بکنید رو فراهم کنید.
بهتون پیشنهاد میکنیم جدا از اینکه پلن A دارید، پلن B هم داشته باشید که اگر از کشوری که مدنظرتون هست نتونستید پذیرش و ویزا بگیرید، حداقل مابقی کشورها رو از دست نداده باشید و بقول خارجیها تمام تخم مرغهاتونو توی یک سبد نچینید.
داشتن پلن B خیلی میتونه توی این زمینه بهتون کمکتون کنه .
مرحله سوم : تهیه کردن لیست دانشگاهها و رشتههای مورد علاقه
مرحله سوم اینه که شما بیایید رشتههایی که مربوط به رشتههای تخصصیتون میشن و دانشگاههایی که علاقه دارید اونجا درس بخونید رو برای خودتان لیست کنید.
انتخاب کردن رشته و دانشگاه به عوامل مختلفی بستگی دارد مثلا ممکن است بخواهید دانشگاهها را براساس هزینه هاشون یا براساس شهری که هست و موقعیت شغلی اون برای خودتان لیست کنید. رشتهها رو براساس علاقهای که دارید برای خودتان لیست کنید مثلا رشته کامپیوتر گرایشهای خیلی زیادی داره و حتی کسی که در رشته کامپیوتر محصل است میتواند مثلا در رشته علوم کامپیوتر ادامه بده. برای هر رشته ای تعداد انتخابهای زیادی هست.
پس شما باید رشتههایی مدنظرتون رو لیست کنید و بعد دانشگاه ها رو انتخاب کنید.
مرحله چهارم: جمع آوری اطلاعات رشته تحصیلی مدنظر
مرحله چهارم مربوط به مرحله سوم میشود. شما وقتی که رشته و دانشگاهتون رو مشخص کردید باید Requirement اون رشته و Requirement اون دانشگاه رو مشخص بکنید. مثلا چه نمره زبانی احتیاج هست ؟ چه معدلی میخواد ؟ اگر نیاز به یک امتحان خاص مثل امتحان GRE داره، خودتون رو برای اون امتحان آماده کنید. کلا باید نیازمندیهای رشته و دانشگاه مدنظرتون را رو پیدا کنید .
مرحله پنجم: بررسی آزمونهای مورد نیاز برای دانشگاه مدنظر
مرحله پنجم به مرحله چهارم مربوط است. گفتیم مرحله چهارم این است که بیاید Requirement ها رو پیدا کنید. اگر دانشگاه یا رشته مدنظر شما به امتحان خاصی نیاز دارد و لازم است که برای آن آزمون آمادگی پیدا کنید.
مثلا اگر به نمره هفت امتحان آیلتس نیاز هست و نمره امتحان آیلتس شما شش و نیم هست پس مجبورید یکبار دیگه امتحان بدهید.
قطعا باید یک زمان برای خودتان مشخص کنید که برای امتحان آماده بشین و این فرصت که برای امتحان آماده میشین باید قبل از اقدامات رفتنتون باشه، مثلا اگر یکسال دیگه قصد مهاجرت دارید باید زمان بندی کنید که تا شش ماه آینده حتما امتحان مدنظر دانشگاه رو بدید که دانشگاه رو از دست ندهید .
مرحله ششم : نوشتن رزومه تحصیلی
مرحله ششم شما باید برای خودتون یک رزومه تحصیلی بنویسید. نوشتن رزومه تحصیلی یا cv خیلی مهمه. خیلی اوقات افراد سابقه تحصیلی خوبی دارند اما چون بلد نیستند این اطلاعاتشون را خیلی حرفهای بنویسند، ممکن است نتوانند بر استاد یا آن کمیته اثر بگذارند، پس داشتن رزومه تحصیلی خوب خیلی میتونه به شما کمک کنه .
مرحله هفتم: مکاتبه کردن با اساتید
مرحله بعدی مکاتبه کردن با اساتید است . اگر شما میخواهید اپلای کنید و در رشتههایی شروع به تحصیل کنید که بتوانید کمک هزینه تحصیلی بگیرید، از قبل باید با چند استاد در ارتباط باشید و اساتید را قانع کنید که به عنوان سوپروایزر با شما کار کنند.
مرحله هشتم: آزاد کردن مدارک
مرحله هشتم شما باید در این فاصله که با اساتید در ارتباط هستید و یا برای امتحان خاصی آماده می شوید، می بایست مدارک خود را آزاد کنید. مثلا اگر در دانشگاه دولتی درس خوانده اید، قطعا باید فک تعهد کنید و بعد از آزاد کردن مدارک آنها را ترجمه کنید.
نگران ترجمه مدارکتون نباشید چون ترجمه مدارک ثابت است و تغییری نمیکند و تا ده سال اعتبار دارد. پس داشتن مدارک و از قبل آماده کردن آنها میتواند پروسه پذیرش گرفتن رو براتون خیلی راحت تر کند .
تا اینجا تمام اون نکاتی که بهتون گفتیم مربوط به قبل از اپلای کردن بود و حالا کارهایی که شما برای اپلای کردن باید انجام بدهید رو براتون توضیح می دهیم.
مرحله اول: ساخت online application
اولین مرحله این است که زمان اپلای کردن دانشگاه مد نظرتون رو برای خودتون دربیارید و قبل از رسیدن زمان مورد نظر یکonline application برای خود بسازید و پروفایل خود را تکمیل کنید.
مرحله دوم: نوشتن Statement of purpose
مرحله دوم نوشتن SOP یا Statement of purpose هست. صادقانه بهتون بگویم نوشتن SOP خیلی مهم است و حتی میتونه 20 تا 25 درصد از گرفتن پذیرش رو به خودش اختصاص بدهد. SOP نامه ای هست که بنویسید که چرا این دانشگاه را انتخاب کردید ؟ چرا این رشته را انتخاب کردید؟ باید از خودتون دفاع کنید البته یک سری قوانین و باید و نباید هم دارد.
مرحله سوم: آماده کردن توصیه نامه
مرحله بعدی آماده کردن توصیه نامه یا recommendation letter است که در دانشگاههای آمریکا و کانادا شما باید دو سه نفر از اساتیدتون رو به دانشگاه معرفی کنید. دانشگاه به استادای شما ایمیل میزنه و استادای شما باید شما رو تایید کنن. مثلا درمورد درس خوندن شما، درمورد اخلاقتون، اینکه توی کارای گروهی چجوری هستین و … را توصیه کنن و درمورد شما یک سری اطلاعات به اون دانشگاه بدهند.
حالا اینجا چند تا اتفاق پیش میاد. خیلی از اوقات ممکنه اساتید شما زبانشان خوب نباشه و بگن که شما خودتان نامه توصیه نامه را بنویسید و شما نامه توصیه نامه رو به استاد میدهید و استاد همون نامه روکپی پیست میکنه یا اینکه استاد میگه نه من خودم نامه توصیه نامه رو مینویسم.
مهم اینجاست که شما باید آدرس ایمیل آکادمیک را به دانشگاه بدهید یعنی اینکه آدرس ایمیل Gmail و Yahoo رو اصلا دانشگاه قبول نمیکنه. پس اول مهمه که شما با اون استاد هماهنگ کنید که برای شما نامه توصیه نامه رد بکنن و دوم اینکه اون استاد حتما باید آدرس ایمیل آکادمیک داشته باشه.
خیلی مهم است که شما این روند را پیگیری کنید و ببینید آیا اون استاد نامه توصیه نامه رو فرستاده یا خیر ؟ ببینید که آیا اون دانشگاه توصیه نامه استاد شما رو دریافت کرده یا خیر ؟
خیلی از اوقات بخاطر مشکلات سیستمی که پیش میاد استاد توصیه نامه را رد میکند ولی دانشگاه ان را دریافت نمی کند . پس پیگیری اینکه دانشگاه نامه را دریافت میکند یا نه توسط شما اتفاق میوفته .
مرحله چهارم: مرحله accept یا reject
مرحله چهارم که تقریبا میشه بگیم مرحله آخر هست پروسه apply کردنتونم هست. شما باید منتظر نتیجه بمونید یا accept میشید یا reject . اگر accept شدید قطعا باید از بین دو سه تا دانشگاه یا از بین دو سه تا پذیرشی که دارید یکی رو انتخاب کنید و بعد از این وارد پروسه apply کردن شوید.
ما سعی کردیم توی این مقاله صفر تا صد مهاجرت کردن تحصیلی رو براتون خلاصه کنیم .گرچه ناگفته نماند هر کدوم از این مراحل ممکنه مدتها زمان ببره، مثلا ممکنه نوشتن SOP چندین روز وقت یا نوشتن رزومه تحصیلی یک هفته وقت شما رو بگیره اما ما سعی کردیم همه این موارد را به صورت خلاصه براتون توضیح بدهیم که شما ببینید که اگر بخواهید مهاجرت تحصیلی داشته باشید چه کارایی رو باید انجام بدید، چه مدارکی رو باید آماده داشته باشین. امیدوارم این مقاله براتون مفید بوده باشه.
برای اطلاعات بیشتر به وبسایت https://dornamigration.com/fa/
مراجعه کنید
ادرس: نیاوران، اطلس مال، طبقه A۸ واحد ۱۱
ساعت کاری: شنبه تا چهارشنبه 9 تا 17
پنجشنبه 9 تا 13
ایمیل: info@dornamigration.com
تلفن ویژه: 02191071900