پیکاپ کارون جدیدترین محصول زامیاد از زیرمجموعههای گروه صنعتی سایپا است که به نمایشگاه شیراز آمده بود و ما در این مقاله به بررسی این خودرو میپردازیم.
به گزارش وقت صبح، پیش از هر چیز باید اشاره کنیم که این یک خودرو جدید نیست! در واقع، پیکاپ کارون نسخه دو کابین از همان پادرا پلاس است که توسط زامیاد تولید میشد.
پیش از معرفی کارون با توجه به این که با یک نام جدید طرف هستیم انتظار میرفت که این خودرو تفاوتهایی را از نظر فنی با پادرا پلاس داشته باشد، اما این خودرو با کمترین تغییرات به عنوان یک خودروی جدید به سبد محصولات سایپا اضافه شده است.
در نمایشگاه شیراز دو نسخه استاندارد و آفرودی از کارون معرفی شد که در ادامه مشخصات فنی و ظاهری این خودرو را بررسی میکنیم.
طراحی پیکاپ کارون
پیکاپ کارون همان پادرا پلاس دوکابین و یا فودی F۱۶ است. بدنه این خودرو همان بدنه فودی F۱۶ است که بر روی شاسی نیسان وانت سوار شده است و سیستم تعلیق و محورها براساس این بدنه و شاسی دوباره هماهنگ شده اند.
پس در ظاهر تغییر اساسی نسبت به پادرا پلاس نداریم. در جلو تقریباً هیچ تغییری دیده نمیشود، اما تغییراتی جزئی را در قسمت عقب میبینیم.
گارد قسمت بار جدید، چراغهای عقب جدید، سپر بازطراحی شده، اتاق بار جدید و رکاب از جمله تغییراتی است که در کارون نسبت به پادرا پلاس دیده میشود.
اما نکته جالب این جاست که سایپا نسخه آفرودی از این پیکاپ را هم به نمایشگاه خودروی شیراز آورده بود که در آن سپرهای فلزی، باربند فلزی، رکاب مشکی رنگ محفظه بار و… دیده میشود.
طراحی نسخه آفرودی به گونهای است که تصور میشود با یک پیکاپ نسبتاً توانمند در آفرود طرف هستیم، اما با مشخصات فنی ضعیف این خودرو و تک دیفرانسیل بودن آن، عملاً این پیکاپ مناسب مسیرهای آفرودی نیست.
مشخصات فنی پیکاپ کارون
در این پیکاپ دو کابین همان پیشرانه قدیمی نیسان با کد M۲۴ را داریم که البته در این خودرو استاندارد یورو ۵ را دارد و مصرف ترکیبی سوخت آن به ۱۱ لیتر در هر صد کیلومتر میرسد.
نهایت قدرت در پیکاپ کارون ۹۴ اسب بخار است و نهایت گشتاور به ۱۸۷ نیوتن متر در دور ۲.۵۰۰ rpm میرسد.
قدرت از طریق جعبه دنده ۵ سرعته دستی به چرخهای عقب میرسد و این یعنی با پیکاپی طرف هستیم که هم پیشرانه و گیربکس قدیمی دارد و هم تک دیفرانسیل است. این پیکاپ نهایتاً میتواند یک گزینه باری متوسط با قیمتی اقتصادی باشد.
کابین و امکانات پیکاپ کارون
درون کابین هم طراحی تقریباً همان چیزی است که در پادرا پلاس میدیدیم. طراحی فرمان همان چیزی است که در پراید دیده میشد و حتا دریچههای تهویه هم دقیقاً مثل پراید است!
انتظار میرفت وقتی زامیاد یک محصول جدید معرفی میکند حداقل در این جزئیات بازطراحی و بهبود متریال را ببینیم، اما اصلاً چنین نیست.
زاویه باز شدن درهای عقب اصلاً مناسب نیست و صندلیهای عقب هم راحت نیستند. البته این را هم در نظر داشته باشید که پیکاپ کارون در کنار این ضعف ها، قیمت پایینی دارد و به نوعی کیفیت و طراحی فدای اقتصادی بودن در تولید این پیکاپ شده است.
در بحث امکانات هم آپشنهای حداقلی نظیر ترمزهای ABS، شیشههای بالابر برقی، آینههای برقی، فرمان هیدرولیک، سیستم صوتی با اتصال بلوتوث و خروجی برقی ۱۰ آمپری را میبینیم.
نکته جالب این است که در نسخه معرفی شده در شیراز کیسه هوایی دیده نمیشود. البته در این نوع خودروی کار و تجاری الزام قانونی برای به کار بردن ایربگ وجود ندارد، اما انتظار میرود یک خودرو که به تازگی معرفی شده کیسه هوا داشته باشد.
قیمت و زمان عرضه پیکاپ کارون
هنوز معرفی رسمی و نهایی از پیکاپ کارون توسط زامیاد انجام نشده است و قیمت این خودرو مشخص نیست، اما با توجه به مشخصات فنی و امکانات این خودرو انتظار میرود قیمتی پایین را برای کارون داشته باشیم.
بر همین اساس احتمالاً بعد از کارا، سایپا کارون ارزانترین پیکاپ دوکابین بازار ایران باشد.
منبع: اسب بخار